Zomerse Wraps met Asperges

Het is weer aspergetijd! Bij De Keuken van Julienne zijn we enorm fan van asperges (zelf aspergesoep maken is bij ons zowat een familietraditie geworden). Witte asperges traditioneel bereiden met aardappelen, boter en een gekookt eitje erbij is een klassieker en gewoon erg lekker. Maar asperges zonder aardappelen zijn net zo lekker. Ook verwerkt in andere gerechten, zoals deze wraps met spinazie, ei en roomkaas zijn asperges erg lekker. 

Dit heerlijke vegetarische voorjaarsgerecht is gemakkelijk en snel te maken. Ideaal als je weinig tijd of even geen zin hebt om lang in de keuken te staan. 

Hoe kan je het beste asperges schillen?

Schil de asperges van net onder het kopje tot helemaal onderaan. Zorg dat je een goede dunschiller gebruikt en niet te hard drukt met de dunschiller – dan kan de asperge breken. Een van onze favoriete aspergeschillers is de Rex dunschiller, deze is niet duur en goed scherp. 

Heel fijn in gebruik is ook deze Zwitserse dunschiller van het merk Victorinox. 

Je kan testen of de asperge goed geschild is door een klein stukje van het uiteinde af te snijden. Is het uiteinde mooi glad? Dan is de asperge goed geschild. Zijn er nog wat draadjes die uitsteken, dan is de asperges nog niet helemaal glad geschild. 

Tip: Hoe kan je het beste asperges koken?

Zorg bij het koken van witte asperges dat de asperges rechtop staan in een hoge pan zodat ze mooi heel blijven tijdens het koken. Ideaal is natuurlijk een speciale aspergepan maar het kan ook in een pastapan.

De asperges hoeven niet volledig onder water te staan – het kopje (de top) van de asperges mag boven het water uitsteken. 

Wanneer zijn de asperges gaar?

Na ongeveer 15-20 minuten kooktijd. Als je gemakkelijk met een vork in de het onderste gedeelte van de asperge kan prikken, dan zijn ze gaar.  

Wraps met Asperges 

Voor 4 personen
30min

Ingrediënten

 • 4 wraps 
 • 1 zak (100 gram) babyspinazie
 • 8-12 witte asperges
 • 4 eieren
 • 1 bakje (200 gram) roomkaas (bijv. Philadelphia)
 • Peper & zout naar smaak

 

Benodigdheden

 

Bereidingswijze

 1. Omdat de wraps snel kunnen afkoelen op koude borden, kun je het beste de borden voorverwarmen. 
 2. Schil de asperges mooi glad. (Tips om asperges te schillen lees je hierboven!)
 3. Kook de asperges in 15-20 min gaar op middelhoog vuur. 
 4. Na ongeveer 10 minuten, richting het einde van de kooktijd van de asperges, begin je met het bakken van de spiegeleitjes in een koekenpan zodat de eitjes en de asperges tegelijkertijd klaar zijn.
 5. Als de asperges gaar zijn, leg je ze op een schone theedoek om uit te lekken. 
 6. Verwarm de wraps in een magnetron of koekenpan. 
 7. Leg de warme wraps op de borden en besmeer royaal met roomkaas. 
 8. Beleg met wat babyspinazie en een spiegelei en kruid af met wat peper & zout naar smaak. 
 9. Leg als laatste de asperges op de wraps, 2 a 3 asperges per wrap.

Serveer, oprollen en lekker smullen! Zorg voor voldoende servetten, het kan een beetje een knoeiboel worden maar dat maakt het extra lekker.