Net zoals de meeste mensen heb ook ik altijd wel een zak wortels in mijn koelkast liggen. Waarom? Wortels zijn goedkoop, ze blijven lang goed, zitten vol mooie voedingsstoffen en zijn gewoon erg lekker. Vooral rauw als knapperige snack met zelfgemaakte hummus, maar nog lekkerder zijn wortels uit de oven. Door de wortels in de oven te roosteren worden ze nog zoeter van smaak – een beetje alsof de wortels gekarameliseerd zijn. Je kan natuurlijk ook bospeen gebruiken i.p.v. wortel – net zoals op de foto’s te zien is – en het groene kruintje (de wortelloof) op de top laten zitten ter decoratie.
Deze wortels (oké, oké bospeentjes in dit geval) met kerrie kruiden zijn kruidig en zoet, en heel makkelijk klaar te maken. Wortels (of bospeen) in een ovenschaal, olijfolie en kruiden erover, in de oven en 30 minuten later zijn ze klaar!
Tip: Zorg dat je voldoende olie gebruikt zodat de wortels niet aanbakken of gebruik een goede kwaliteit ovenschaal met anti-aanbaklaag.
KRUIDIGE GEROOSTERDE WORTELS MET KERRIE
2-3 porties
40 minuten
Ingrediënten
- 1 bos bospeen of 600 gram wortels
- 3-4 eetlepels olijfolie (of meer indien nodig)
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel zout
- Zwarte peper naar smaak
Benodigdheden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Gebruik een dunschiller om de wortels te schillen.
Tip: de schillen hoef je niet weg te gooien, deze kan je wassen en gebruiken in een smoothie, soep of salade! - Doe de wortels in de ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
- Bestrooi dan de bospeen met de kruiden en zout en gebruik je handen om alles goed over de wortels te verdelen.
- Zet de ovenschaal in de oven voor 30 minuten of totdat je er met een vork makkelijk in kan prikken.
- Serveer de geroosterde wortels als bijgerecht, of gebruik in een salade!
Smakelijk!