Deze chia pudding is niet je alledaagse chia pudding, het is meer een hybride van chocolade pudding en chocolade mousse – oftewel een chocolade pudding mousse. Door de chiazaadjes te blenden* wordt het namelijk meer een soort van mousse dan de welbekende chia pudding. Dit vegan recept is geweldig als makkelijk en snel toetje of als lekker ontbijt.
Deze chocolade pudding op basis van chia is eigenlijk te gezond en voedzaam om als dessert te worden bestempeld. Dus krijgt het de officiële naam ‘ontbijt-dessert’ – althans dat maken wij er maar gewoon van. Noem het wat je wilt, deze vegan chocolade chia pudding mousse is het waard om eens te proberen. Met maar 4 ingrediënten en 10 minuten heb je dit heerlijke dessert (…of ontbijt …of snack – have it whenever you want!) op tafel.
*Om chiazaad goed te blenden heb je een krachtige blender nodig- een bullet blender is hiervoor ideaal.
Chocolade chia pudding mousse is:
Vegan
Voedzaam (vol vezels, plantaardige eiwitten, goede vetten)
Makkelijk
Lekker
Snel
Gemaakt met maar 4 ingrediënten
Lekker (ja, 2x lekker om aan te duiden hoe lekker het echt is)
Over de key ingrediënten
CHIA: Het chiazaad maakt van de losse ingrediënten een smeuïg geheel en zorgt voor veel voedzame stoffen zoals bevat proteïne, vezels, mineralen en plantaardige bron van omega-3 vetzuren.
PLANTAARDIGE MELK: Dit recept kan je maken met alle soorten plantaardige melk maar havermelk, rijstmelk en kokosmelk zijn het meest geschikt hiervoor.
AHORNSIROOP: Een toetje hoort zoet te zijn en hiervoor is ahornsiroop ideaal. Wil je de pudding liever maken suikervrij als ontbijt chia pudding, kan je dit ook weglaten.
Wil je liever een neutrale chia pudding maken? Ga dan voor deze makkelijke overnight chia oats!
Chocolade chia pudding mousse
Ingrediënten
- 40 gram chiazaad
- 20 gram cacaopoeder
- 235 milliliter plantaardige melk naar keuze (bijv. Havermelk, kokosmelk, amandelmelk, sojamelk…)
- 2-3 eetlepels ahornsiroop
- 1 theelepel vanille (optioneel)
- Snufje zout (optioneel)
Benodigdheden
Een krachtige blender – ik gebruik deze bullet blender
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten in de beker van een krachtige bullet blender.
- Blend totdat alles glad is, ongeveer 1 minuut.
- Verdeel de chia chocolademousse over 3 a 4 schaaltjes.
De mousse is door het blenden van de chiazaden meteen stevig geworden en kan dus meteen gegeten worden. Je kan het natuurlijk ook een paar uur van tevoren maken en in de koelkast bewaren, dan wordt het nog wat dikker.
Tip: Serveer met een slagroom en frambozen!
Hoe te bewaren?
De chocolade chia pudding mousse is prima tot 4 dagen te bewaren in de koelkast .