Dit makkelijke en snelle recept voor lekkere courgette soep met kurkuma is een ideaal zomers gerecht. Heerlijk als gezonde lunch of lichte avondmaaltijd.
Als je ooit zelf courgettes hebt gekweekt in de (moes)tuin, dan zal je vast bekend zijn met het probleem dat op een gegeven moment er zo veel rijpe courgettes zijn die je niet meteen allemaal op kan maken. Zeker als je niet 1, maar 3 courgette planten hebt. Dus je geeft wat aan de buren, je doet wat in de vries, en je maakt zowat dagelijks verse courgettesoep. Dan heb je na een tijdje wel het recept voor de allerlekkerste courgettesoep, gemaakt met courgettes uit eigen tuin.
COURGETTE SOEP
Voor 4-5 personen
20 minuten
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3-4 eetlepels olijfolie (of meer indien nodig)
- 500 milliliter water
- 1 theelepel kurkuma
- 1 groentebouillonblokje
- Zwarte peper naar smaak
Benodigdheden
Bereidingswijze
- Snipper de ui en knoflook en snijd de courgette in in blokjes.
- Verhit wat olijfolie in een pan (een gietijzeren pan is hiervoor ideaal) op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en de knoflook aan.
- Als de ui een beetje glazig wordt na ongeveer 2 minuten, voeg dan de courgetteblokjes toe.
- Voeg na 5 minuten ook de kurkuma, zwarte peper en het bouillonblokje toe.
- Voeg het water toe aan de pan en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
- Gebruik dan een staafmixer om alles tot een gladde soep te pureren.
- Check de smaak en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Eet smakelijk!